Flag

Bezeli Yılbaşı Pastası

Yaklaşık 8 - 10 dilim
Orta
250 dk.
Çikolata parçalı bezeli pasta.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Malzemeler

Hamur
1 paketDr. Oetker Pandispanya Un
4yumurta
0,5 su bardağısu
3 yemek kaşığısıvı yağ
1 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
0,5 çay kaşığıtoz tarçın
Beze
2yumurta akı
1,5 su bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığıDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 çay bardağıdondurulmuş yaban mersini (blueberry)
1 çay bardağıiri kırılmış kabuksuz badem
Kaplama
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
20 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
Kardan adam için
100 gşeker hamuru
5 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
1 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
3 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
1

Ön hazırlık

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarlarını margarin ile yağlayın. Kenar kısmına yükseklik yapmak için 15x57 cm boyutunda pişirme kağıdı kesin ve kalıbın kenarına yerleştirin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Pandispanya un, yumurta, su, sıvı yağ, kakao ve tarçını bir çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika


Fırından alın ve 5 dakika sonra kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın ve ısısını 120°C'ye ayarlayın.

3

Bezenin hazırlanışı

Yumurta aklarını cam veya metal bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar çırpın. Düşük devirde çırpmaya devam ederek toz şekeri azar azar ilave edin. Şekerli vanilini ekleyin ve 5 dakika daha çırpın. Süre sonunda çikolata parçalarını ekleyin ve kaşık ile karıştırın. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin, iki kaşık yardımı ile ceviz büyüklüğünde toplar yapın ve fırın tepsisine sıralayın. Fırının orta rafında pişirin.

Pişirme süresi: 40 - 45 dakika


Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

4

Şekillendirme ve dolgu

Soğuyan pandispanyayı enlemesine üçe kesin. İlk katı ters çevirerek servis tabağına alın. Bezeleri elinizle iri parçalar halinde kırın. Üzeri ve kenarı için 1 su bardağı kadar beze ayırın. Krem şantiyi süt ile tarifine göre hazırlayın. Yarısını servis tabağındaki pandispanyanın üzerine yayın. Yaban mersini, badem ve bezelerin yarısını üzerine sıralayın. İkinci kat pandispanyayı üzerine kapatın. Kalan krem şantiyi üzerine yayın. Kalan yaban mersini, badem ve bezeleri sıralayın. Üçüncü kat pandispanyayı üzerine kapatın.

5

Kaplama

Krem şantiyi süt ile tarifine göre hazırlayın. 1/3'ünü bir kaba alın ve mavi jel renklendirici ekleyip mikser ile kısa bir süre daha çırpın. Hazırladığınız pastanın alt kısmını mavi renkli krem şanti ile kaplayın. Kalan kısımları beyaz krem şanti ile kaplayın. Pasta spatulası ile üzerinden renkler karışacak şekilde bir iki kez geçin. Çatal veya pastacı tarağı ile üzerinde çizgiler oluşacak şekilde hafif izler yapın. Buzdolabına alın ve en az 1 saat bekletin.

6

Kardan adamın hazırlanışı

Şeker hamurunu elinizde yoğurarak yumuşatın. Cevizden daha küçük bir parça alıp mavi jel renklendirici ilave edin ve yoğurun. Burun için fındık büyüklüğünde bir parça alın. Kırmızı ve sarı renklendiriciyi karıştırıp ekleyin ve yoğurun. Kalan beyaz hamurdan 1 büyük ve bir de küçük top yaparak araya kürdan batırarak üst üste koyun. Mavi renkli şeker hamurundan şapka ve atkıyı hazırlayın. Burun ile birlikte biraz su sürerek kardan adama yapıştırın. Göz için çikolata parçaları batırın.

7

Süsleme ve servis

Ayırdığınız bezeleri pastanın üzerine koyun. Kardan adamı da bezelerin arasına yerleştirin. Dilimleyerek servis yapın.