Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
100 g bitter çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Tereyağı, toz şeker, yumurta ve şekerli vanilini çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Erittiğiniz çikolatayı ilave edip 1 dakika daha çırpın. Ayrı bir kapta un ve kakaoyu karıştırın. Hazırladığınız karışıma ilave edip mikser ile 2 dakika çırpın. 1 cm çapında düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun, fırın tepsisine "S" şeklinde sıkın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Hazırladığınız kurabiyelerin tek taraflarını çikolataya batırın ve üzerlerine Antep fıstığı serpin. Tel ızgara üzerine sıralayın ve donuncaya kadar bekletin.
İlgili Tarifler
Kurabiyeler
Kurabiyeler