Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta aklarını köpük haline gelinceye kadar 1-2 dakika çırpın. Toz şekerin 1/3'ünü ilave edin ve 2-3 dakika çırpın. Yumurta sarıları ve suyu ayrı bir kapta kısa bir süre çırpın. Kalan toz şeker ve şekerli vanilini ilave edip 2-3 dakika çırpın. Yumurta aklarını ekleyip kaşık veya spatula ile alttan üste doğru kabarıklığını fazla söndürmemeye dikkat ederek yavaşça karıştırın. Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp yumurtalı karışımın üzerine eleyin. Spatula ile hamur haline gelinceye kadar yavaşça karıştırın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın. 5 dakika bekletip pandispanyayı kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Yaban mersinlerini derin bir kaseye alın ve üzerine 1 çay bardağı suyu dökün. 15 dakika bekletip suyunu daha sonra kullanmak üzere ayırın. Yaban mersinlerini mutfak robotunda püre haline getirin.
Soğuyan pandispanyayı enlemesine üçe kesin. Soğuk sütü çırpma kabına alın ve üzerine Crème Olé poşetini boşaltın. Önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Kestiğiniz pandispanyanın ilk katını servis tabağına alın ve süt ile ıslatın. Crème Olé ve yaban mersini püresi yayın. Üzerine ikinci kat pandispanyayı kapatın. Aynı işlemi uygulayın ve son kat pandispanyayı koyun.
Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3-4 dakika çırpın. Pasta kreması ile pastayı kaplayın.
Kremayı çırpma kabına alın ve üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile 3-4 dakika çırpın. Hazırladığınız kremadan 3-4 yemek kaşığı ayrı bir kaba ayırın ve üzerine yeşil jel renklendirici ilave edin. Kaşık ile iyice karıştırın ve pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Kalan krem şantiye ayırdığınız yaban mersini suyundan 2 yemek kaşığı ilave edin ve mikserle kısa bir süre çırpın. Yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun.
Hazırladığınız pastanın kenarlarına yeşil krema ile dal ve yaprak şekilleri yapın. Mor krema ile çiçekler yapın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta