Flag

Çikolatalı Vegan Kek

Yaklaşık 10 - 12 dilim
Orta
30 dk.
Bu vegan kek tarifinin lezzetine bayılacaksınız.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (18x25 cm)

Malzemeler

Hamur
70 gbitter çikolata vegan
1 çay bardağıesmer şeker
1 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Gourmet Kakao
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 tutamtuz
1 çay bardağısıvı yağ
1 su bardağısu
1 su bardağıun
1 çay bardağıiri kırılmış ceviz

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Gourmet Kakao
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Kalıbın içerisine kenarlardan taşacak şekilde pişirme kağıdı yerleştirin. Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Esmer şeker, toz şeker, kakao, hamur kabartma tozu, şekerli vanilin ve tuzu bir kaba alıp karıştırın. Üzerine sıvı yağ, su ve unu ekleyip el çırpıcısı ile pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yaklaşık 2 dakika karıştırın. Erittiğiniz çikolatayı ilave edip karıştırmaya devam edin. İri kırılmış cevizleri ekleyin ve kısa bir süre daha karıştırın. Hamuru hazırladığınız kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Süre sonunda fırından çıkarın. Ilık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.