Flag

Çarkıfelek

Yaklaşık 30 adet
Orta
120 dk.
İki renkli şuruplu kurabiye tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
1yumurta
125 gyumuşak margarin
1 su bardağısüt
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
3,5 - 4 su bardağıun (elenmiş)
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
1 çay bardağıöğütülmüş ceviz
Şurup
3,5 su bardağıtoz şeker
3 su bardağısu
2 - 3 adetkaranfil
2 - 3 tatlı kaşığılimon suyu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Kakao
1

Hamurun hazırlanışı

Yumurta, margarin, süt, şekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp iyice yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölün. Yarısına kakao ekleyip tekrar yoğurun. Beyaz hamuru 0.5 cm kalınlığında açıp üzerine ceviz içi serpin. Kakaolu hamuru da aynı kalınlıkta açın ve diğer hamurun üzerine koyun. İki hamuru da birlikte biraz daha açıp rulo şeklinde sarın. Üzerini kapatıp buzlukta 20 dakika bekletin.

2

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

3

Hamuru buzluktan çıkartıp bekletmeden 1 cm genişliğinde dilimleyin, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.

4

Şurubun hazırlanışı

Toz şeker, su ve karanfilleri tencereye alın, arada karıştırarak kaynatın. Limon suyunu ekleyip 5 dakika kaynatın ve ocaktan alın. Soğuk tatlıların üzerine sıcak şurubu kepçe ile dökün. Üzerini ikinci bir tepsi ile kapatın ve soğumaya bırakın.