Flag

Çikolatalı Kalp Kek

6 dilim
Orta
30 dk.
Böğürtlenli çikolatalı nefis bir kalp kek tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kalp şeklinde kek kalıbı (24 cm)

Malzemeler

Hamur
1 paketDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
1 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 poşetDr. Oetker Gourmet Kakao
1 çay bardağıesmer şeker
1 çay bardağıtoz şeker
1yumurta
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1,5 çay bardağısüt
25 geritilmiş tereyağı
Üzeri için
1 çay bardağıdondurulmuş böğürtlen
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Picture - Dr. Oetker Gourmet Kakao
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
1

Ön hazırlık

Çikolata parçalarını benmari yöntemi ile eritin. Böğürtlenleri bir kaba alın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın. 

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Un, hamur kabartma tozu ve gourmet kakaoyu bir kaba alın ve karıştırın. Esmer şeker, toz şeker ve yumurtayı çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Şekerli vanilin, süt ve eritilmiş tereyağını ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Erittiğiniz çikolatayı azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin. Hazırladığınız un karışımını ekleyin ve kısa bir süre daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Süre sonunda fırından çıkarın. 15 dakika sonra keki kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. 

3

Üzerinin hazırlanışı

Soğuyan keki servis tabağına alın. Oda sıcaklığına gelen böğürtlenleri çatal yardımı ile ezerek püre haline getirin. 1-2 yemek kaşığı kadarını üzerini süslemek için ayırın. Kalan böğürtleni kaşık yardımı ile kekin üzerine yayın. Krem şantiyi soğuk süt ile tarifine göre hazırlayın. Kekin üzerine hazırladığınız krem şantiyi kaşık ile yayın ve kaşığın tersi ile kremaya şekiller verin. Üzerini ayırdığınız böğürtlen püresi ile renklendirin ve servis yapın.