Kalıbın kenarlarını ve tabanını margarin ile yağlayın. Kenarlarına 7 cm yüksekliğinde pişirme kağıdı yerleştirerek yükseltin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Tereyağını eritin ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Yumurta ve ılık suyu çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 1 dakika çırpın. Toz şeker, şekerli vanilin ve tuzu karıştırıp azar azar ilave ederek 1 dakika boyunca çırpın. Ardından 2 dakika daha çırpın. Un, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyerek ekleyin. Mikserin orta devrinde yarım dakika çırpın. Eritilmiş tereyağını ilave edin ve düşük devirde 10-15 saniye çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Süre sonunda fırından alın, kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan pandispanyayı enlemesine ikiye kesin ve ilk katını ters çevirerek servis tabağına alın. Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın, mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3-4 dakika çırpın. Kremayı yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve pandispanyanın üzerine kaplayacak şekilde sıkın. Çikolata parçalarının yarısını serpin. İkinci kat pandispanyayı üzerine koyun, aynı şekilde krema sıkın ve çikolata parçaları serpin. Buzdolabında 2-3 saat bekletin.
Çikolatalı sosu 2,5 su bardağı süt ile orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Pastanın üzerini çikolatalı sos ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta