Flag

Çilek Şöleni

Yaklaşık 10 dilim
Orta
200 dk.
Özel bademli keki ile dikkat çeken bu tarif çilek ve krem şanti ile hazırlanıyor..
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Oval kelepçeli kalıp (30 cm)

Malzemeler

Hamur
1,5 su bardağıun
0,5 çay bardağıDr. Oetker Mısır Nişastası
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
150 gyumuşak margarin
1,5 çay bardağıtoz şeker
4yumurta
1yumurta sarısı
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Beze
1yumurta akı
0,5 su bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay kaşığılimon suyu
0,5 su bardağıfile badem
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
200 gküp şeklinde doğranmış çilek
0,5 çay bardağıiri kırılmış badem

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
1

Ön hazırlık

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Margarin ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve mikser ile 1 dakika çırpın. Üzerine yumurtaları, yumurta sarısı ve şekerli vanilini ekleyip 2 dakika çırpın. Un karışımını ilave edin ve orta devirde 1 dakika çırpın. Hamurun yarısını kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarıp keki spatula ile sıyırarak kalıptan ayırın ve çıkarın. Keki pişirme kağıdı ile birlikte alıp soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın. Kalıbı yıkayıp iyice kurulayın ve tekrar pişirme kağıdı serin. Kalan hamuru kısa bir süre çırpıp kalıba alın ve üzerini düzeltin.

3

Bezenin hazırlanışı

Yumurta akını cam kaseye alıp mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Pudra şekeri ve şekerli vanilini karıştırıp azar azar ekleyerek orta devirde çırpmaya devam edin. En son limon suyunu ekleyip kısa bir süre çırpın. Kalıptaki hamurun üzerine yayın, bademleri serpin ve pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

4

Dolgu ve servis

İlk keki servis tabağına alın. Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile çırpın ve servis tabağındaki kekin üzerine yayın. Üzerine çilekleri sıralayıp iri kırılmış bademleri serpin. Pastayı bu şekilde buzdolabında bekletin. Servisten önce üzerine bezeli keki koyun ve dilimleyin.