Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Margarin ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve mikser ile 1 dakika çırpın. Üzerine yumurtaları, yumurta sarısı ve şekerli vanilini ekleyip 2 dakika çırpın. Un karışımını ilave edin ve orta devirde 1 dakika çırpın. Hamurun yarısını kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp keki spatula ile sıyırarak kalıptan ayırın ve çıkarın. Keki pişirme kağıdı ile birlikte alıp soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın. Kalıbı yıkayıp iyice kurulayın ve tekrar pişirme kağıdı serin. Kalan hamuru kısa bir süre çırpıp kalıba alın ve üzerini düzeltin.
Yumurta akını cam kaseye alıp mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Pudra şekeri ve şekerli vanilini karıştırıp azar azar ekleyerek orta devirde çırpmaya devam edin. En son limon suyunu ekleyip kısa bir süre çırpın. Kalıptaki hamurun üzerine yayın, bademleri serpin ve pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
İlk keki servis tabağına alın. Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile çırpın ve servis tabağındaki kekin üzerine yayın. Üzerine çilekleri sıralayıp iri kırılmış bademleri serpin. Pastayı bu şekilde buzdolabında bekletin. Servisten önce üzerine bezeli keki koyun ve dilimleyin.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta