Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarlarını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Tereyağını eritin ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Yumurta ve ılık suyu çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 1 dakika çırpın. Toz şeker, şekerli vanilin ve tuzu karıştırıp azar azar ilave ederek 1 dakika boyunca çırpın. Ardından 2 dakika daha çırpın. Un, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyerek ekleyin. Mikserin orta devrinde yarım dakika çırpın. Eritilmiş tereyağını ilave edin ve düşük devirde 10-15 saniye çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Fırından çıkarın. 5 dakika bekletip kalıbın kelepçeyi açın. Tel üzerine pişirme kağıdı serin ve pandispanyayı üzerine ters çevirin. Kalıbın tabanını çıkarın ve pandispanyayı bu şekilde soğumaya bırakın.
Süt ve pastacı kremasını tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta el çırpıcısı ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve margarini ilave edin.1 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin ve ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
Soğuyan pandispanyayı enlemesine ikiye kesin. İlk katını servis tabağına alın ve sütün yarısı ile ıslatın. Pastacı kremasını mikser ile çırpın ve üzerine yayın. Muzu dilimleyin ve üzerine sıralayın. İkinci kat pandispanyayı koyun ve kalan süt ile ıslatın.
Pasta kremasını soğuk süt ile 3-4 dakika çırpın. Pastayı kaplayın ve süsleyin. Buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin.
Kremayı bir tencereye alın ve düşük ısıdaki ocakta ısıtın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın, çikolatayı ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.
Pastayı buzdolabından çıkarın. Hazırladığınız çikolatadan pastanın kenarlarına yayarak aşağıya doğru akmasını sağlayın ve üzerine yazı yazın. Buzdolabında en az yarım saat daha bekletip dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta