Flag

Erik Marmelatlı Kurabiyeler

Yaklaşık 12 adet
Kolay
60 dk.
Mısır unu ve nişasta ile hazırlanan ve aralarına erik marmeladı sürülen kurabiyeler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
1 su bardağıun
0,5 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
0,5 çay bardağıDr. Oetker Buğday Nişastası
0,5 çay bardağımısır unu
0,5 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
100 goda sıcaklığında tereyağı
1yumurta sarısı
1 yemek kaşığılimon suyu
Dolgu
2 - 3 yemek kaşığıerik marmeladı
Üzeri için
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Buğday Nişastası
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayın ve ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 160 °C

Turbo pişirme: 150 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Picture - erik_marmelatli_kurabiyeler_asama1.jpg

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine buğday nişastası, mısır unu, pudra şekeri ve şekerli vanilini ilave edip kaşık ile karıştırın. Tereyağı, yumurta sarısı ve limon suyunu ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 1-2 dakika çırpın. Üzerine un karışımını ekleyip düşük devirde malzemeler toparlanıp hamur halini alıncaya kadar 1-2 dakika çırpın. Hazırladığınız hamuru 1,5 cm çapında yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsisine 3-4 cm uzunluğunda midye şeklinde aralıklı sıkın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 12 - 15 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Süsleme ve servis

Picture - erik_marmelatli_kurabiyeler_asama2.jpg

Kurabiyelerin yarısının düz kısmına birer çay kaşığı marmelat sürün. Üzerlerine diğer kurabiyeleri yapıştırın. Üzerlerine pudra şekeri serpin ve servis yapın.