Flag

Glutensiz Poğaça

13 adet
Orta
60 dk.
Dr. Oetker Glutensiz Sade Un ile hazırlanan poğaça tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
1 paketDr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
75 gyoğurt
50 gyumuşak margarin
0,5 çay bardağısıvı yağ
1yumurta
1 çay kaşığıtuz
Dolgu
75 grendelenmiş beyaz peynir
Üzeri için
1yumurta sarısı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un karışımını derin bir kaba boşaltın. Üzerine yoğurt, margarin, sıvı yağ, yumurta ve tuzu ekleyip iyice yoğurun. Hamuru 13 eşit parçaya bölün. Her birini eliniz ile açın ve bir miktar peynir koyarak poğaça şeklinde kapatın. Fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.