Flag

Hindistan Cevizli Vişneli Kurabiye

Yaklaşık 30 - 35 adet
Kolay
80 dk.
Hindistan cevizi ve vişne dolgulu, çikolata kaplı kurabiye.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
3,5 - 4 su bardağıun
2 - 3 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
200 gyumuşak margarin
0,5 su bardağıtoz şeker
2yumurta sarısı
0,5 çay bardağısüt
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Dolgu
1,5 çay bardağıHindistan cevizi rendesi
0,5 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
2 - 3 yemek kaşığısüt
20 adetçekirdeksiz vişne
Üzeri için
100 gbitter çikolata
1,5 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
2 - 3 yemek kaşığıvişne suyu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Üzerine margarin, toz şeker, yumurta sarıları, süt ve şekerli vanilini ekleyip iyice yoğurun.

3

Dolgunun hazırlanışı

Hindistan cevizi ve yarım çay bardağı pudra şekerini derin bir kaseye alın ve kaşık ile iyice karıştırın. Sütü ilave edip tekrar karıştırın.

4

Şekillendirme ve pişirme

Hamurdan cevizden daha küçük bir parça alın ve elinizde bastırarak açın. Ortasına Hindistan cevizi karışımından 1 çay kaşığı koyup üzerine 1 adet vişne yerleştirin. Kenarlardaki hamuru birleştirerek kapatın ve elinizde yuvarlayın. Hamurun tamamını bu şekilde hazırlayıp fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

5

Süsleme ve servis

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Kurabiyeleri çikolataya batırıp çıkarın, pişirme kağıdı üzerine sıralayın ve donuncaya kadar bekletin.


1,5 çay bardağı pudra şekerini derin bir kaseye alın. Üzerine vişne suyunu azar azar ilave ederek iyice karıştırın. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile kesin ve kurabiyeleri süsleyin.