Kalıpları margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta aklarını köpük haline gelinceye kadar 1-2 dakika çırpın. Toz şekerin 1/3'ünü ilave edin ve 2-3 dakika çırpın. Yumurta sarıları ve suyu ayrı bir kapta kısa bir süre çırpın. Kalan toz şeker ve şekerli vanilini ilave edip 2-3 dakika çırpın. Yumurta aklarını ekleyip kaşık veya spatula ile alttan üste doğru kabarıklığını fazla söndürmemeye dikkat ederek yavaşça karıştırın. Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp yumurtalı karışımın üzerine eleyin. Spatula ile hamur haline gelinceye kadar yavaşça karıştırın. 16 cm çapındaki kelepçeli kalıba 2 cm yüksekliğinde, 18 cm çapındaki kelepçeli kalıba 3 cm yüksekliğinde dolduracak miktarda hamur doldurun. Kalan hamuru derin kalıba alın. Üzerlerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20-30 dakika (kelepçeli kalıplar için)
Pişirme süresi: Yaklaşık 30-40 dakika (derin metal kap için)
Fırından alın, kalıplardan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Süt ve kremayı bir çırpma kabına alın. Üzerine orman meyveli krem şanti poşetini boşaltın. Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde kıvam alıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika çırpın. 16 cm çapındaki pandispanyayı servis tabağına alın. Orman meyveli krem şantiden 2 yemek kaşığı yayın ve üzerine Antep fıstığı serpin. Üzerine 18 cm çapındaki pandispanyayı alın. 3 yemek kaşığı karem şanti yayın ve çikolata kaplı çilek draje serpin. Üçüncü pandispanyayı bombeli kısmı üste gelecek şekilde yerleştirin. Pastayı orman meyveli krem şanti ile kaplayın.
Kremayı bir çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde kıvam alıncaya kadar yaklaşık 2-3 dakika çırpın. Yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. En üsten başayarak içten dışa doğru gül şeklinde halkalar sıkın. Bombeli kısmı bu şekilde kaplayın. Pastayı buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin. Servisten önce güllerin ortalarına inci batırın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta