Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Kakao, toz şeker, şekerli vanilin ve sıcak suyu iyice karıştırıp soğumaya bırakın. Yumurta ve pudra şekerini mikser ile 2-3 dakika çırpın. Üzerine eritilmiş tereyağı, süt, un, buğday nişastası ve hamur kabartma tozunu ilave edip 2 dakika daha çırpın. Hamurun yarısını başka bir kaba alıp kakaolu karışımı ilave edin ve mikser ile kısa bir süre çırpın. Beyaz hamurun 1/4'ünü kalıba alın. Üzerine aynı miktarda kakaolu hamur dökün. Aynı şekilde devam ederek hamurları kat kat kalıba dökün. Çatal ile kenardan dibe doğru spiraller çizin. Aynı işlemi diğer kenardan başlayarak tekrar edip mermer deseni oluşturun. Fırına alın ve pişirin.
Pişirme süresinin 15. dakikasında kalıbı dışarı çıkarmadan biraz öne çekerek hamurun üzerini bıçakla uzunlamasına 1 cm derinliğinde kesin. Kalıbı tekrar fırına sürerek pişirmeye devam edin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 50 - 55 dakika
Fırından alın, 10 dakika sonra kalıptan çıkarın ve tel üzerinde soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta