Flag

Ispanaklı Ekmekçikler

12 adet
Orta
180 dk.
Tulum lorlu, ıspanaklı minik ekmekçikler. Bu küçük ekmekler poğaçanın yerine kahvaltılarda sunulabilir.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Ispanaklı karışım için
250 gıspanak yaprağı
0,5 çay kaşığıtuz
1 su bardağıküp şeklinde doğranmış kurutulmuş domates
150 gtulum loru
0,5 çay kaşığıkarabiber
Hamur
2 tatlı kaşığıDr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağıılık süt
3 su bardağıun
1,5 çay kaşığıtuz
1 çay kaşığıtoz şeker
1 çay bardağısıvı yağ
1yumurta
1yumurta akı
1,5 çay bardağıılık süt
1 su bardağıun
Üzeri için
1yumurta sarısı
1 çay kaşığısıvı yağ

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Aktif Maya
1

Ispanaklı karışımın hazırlanışı

Ispanak yapraklarını yıkayın ve ince şekilde doğrayın. Üzerine tuzu ekleyin ve eliniz ile sıkarak fazla suyunu çıkarın. Derin bir kaba alıp üzerine kurutulmuş domates, tulum loru ve karabiberi ilave edin. Kaşık ile karıştırın.

2

Hamurun hazırlanışı

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık sütü ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin. 3 su bardağı unu derin bir kaba eleyip üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Üzerine tuz, toz şeker, sıvı yağ, yumurta, yumurta akı, süt ve ıspanaklı karışımı ilave edin. Bir spatula veya kaşık ile iyice karıştırın. Üzerini kapatıp 40-45 dakika bekletin.

3

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Mayalanan hamuru tezgaha alın ve 1 su bardağı unu azar azar ekleyerek alttan üste doğru toparlayın. Unun tamamını yedirdikten sonra hamuru 12 eşit parçaya bölün. Her birini elinizle yuvarlayıp fırın tepsisine sıralayın. Hamurların üzerini keskin bir bıçak ile 1 cm derinliğinde çarpı şeklinde kesin. Yumurta sarısını sıvı yağ ile karıştırıp hamurların üzerine sürün. 15 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.