Unu eleyip yarısını derin bir kaba alın. Üzerine mayayı ekleyip karıştırın. Yumurta akı, zeytinyağı, ılık süt, ılık su, toz şeker ve tuzu ekleyin. Kalan unu azar azar ilave ederek hafif ele yapışan yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini kapatın ve 40-45 dakika mayalandırmaya bırakın.
Soğanı küçük küpler halinde kesin. İnce doğranmış ıspanakları ekleyip tuzu ilave edin ve eliniz ile kısa bir süre ovuşturun. Yumurta akı, beyaz peynir, karabiber ve pul biberi ekleyip kaşık ile karıştırın.
Mayalanan hamuru unlanmış tezgaha alın, kısa bir süre yoğurun ve 6 eşit parçaya bölün. Bir parça hamuru unlanmış tezgaha alın ve merdane ile 30 cm uzunluğunda ve 12 cm genişliğinde açın. Orta kısmına ıspanaklı karışımdan yayın. Hamurun iki kenarını dolgunun üzerinden katlayarak birleştirin. Parmak uçlarınız ile sıkıştırarak birbirine yapıştırın ve fırın tepsisine alın. Kalan hamurları aynı şekilde hazırlayıp tepsiye alın, üzerlerini kapatın ve 15 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Süre sonunda pidelerin üzerine yumurta sarısı sürün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarın ve sıcak servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi