Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarını margarin ile yağlayın. Pişirme kağıdından 13x29 cm boyutlarında 2 adet şerit kesin. Bu şeritleri kalıbın kenarına yerleştirerek kenar yüksekliği oluşturun. Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta aklarını köpük haline gelinceye kadar 1-2 dakika çırpın. Toz şekerin 1/3'ünü ilave edin ve 2-3 dakika çırpın. Yumurta sarıları ve suyu ayrı bir kapta kısa bir süre çırpın. Kalan toz şeker ve şekerli vanilini ilave edip 2-3 dakika çırpın. Yumurta aklarını ekleyip kaşık veya spatula ile alttan üste doğru kabarıklığını fazla söndürmemeye çalışarak yavaşça karıştırın. Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp yumurtalı karışımın üzerine eleyin. Spatula ile hamur haline gelinceye kadar yavaşça karıştırın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından alın, kalıbın kelepçesini ve kenarlardaki pişirme kağıdını çıkarıp soğumaya bırakın.
Pandispanyayı üç eşit parça elde edecek şekilde enlemesine kesin. Soğuk sütü bir çırpma kabına alın, üzerine kahveyi ekleyin ve krem şanti poşetini boşaltın, mikser ile 3-4 dakika çırpın. İlk katı servis tabağına alın. Üzerine 2 yemek kaşığı krem şanti yayın. 2 yemek kaşığı çikolata parçaları ve fındıkların yarısını serpin. İkinci katı kapatın. Aynı işlemi uygulayın. Son katı koyun ve üzerine hafifçe bastırın. Kalan krem şanti ile kenar boşlukları dolacak şekilde ince bir tabaka sürün.
Pasta kremasını soğuk süt ile tarifine göre çırpın. Yarısını ayrı bir kaba alın. Kalan yarısını da ikiye bölün, birine 1, diğerine de 2 tatlı kaşığı kakao ekleyerek çırpın. Böylece 2 farklı renkte kakaolu krema elde edin. Hazırladığınız kremaları 3 ayrı krema sıkma torbasına doldurun.
Alttan yukarıya doğru rengi açılacak şekilde kremaları şerit şeklinde pastanın yan kısmına sıkın. Spatula ile elinizi kaldırmadan bir iki kez geçerek kenarları düzeltin ve hareli görüntü elde edin. Kalan kremaları üzerini kaplayacak şekilde sıkın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Servisten önce üzerine kakao serpin. Kalan çikolata parçaları ile süsleyin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta