Flag

Kartopu Pastası

Yaklaşık 10 - 12 dilim
Orta
300 dk.
Kayısı reçeli dolgulu, çikolatalı, rom aromalı pasta.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Malzemeler

Hamur
80 gbitter çikolata
150 gyumuşak margarin
1,5 çay bardağıtoz şeker
3yumurta
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1,5 su bardağıun
1,5 tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1,5 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
Dolgu
2 - 3 yemek kaşığıkayısı reçeli
Üzeri için
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
4 - 5 damlarom aroması
80 gbitter çikolata

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Margarin ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine erimiş çikolata, yumurta ve şekerli vanilini ekleyip 1 dakika çırpın. Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin. Karışıma ilave edip mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika

3

Dolgunun hazırlanışı

Fırından çıkarıp soğutun. Keki kalıptan çıkartıp enlemesine ikiye kesin. İlk katı servis tabağına alıp üzerine kayısı reçelini sürün. Üzerine ikinci katı kapatın.

4

Süsleme ve servis

Soğuk süt ve rom aromasını çırpma kabına alıp üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 4 dakika çırpın. Hazırladığınız krem şanti ile keki kaplayın ve süsleyin.


Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdı üzerine döküp ince olarak yayın. Oda sıcaklığında donuncaya kadar bekletip 3x4 cm boyutlarında dikdörtgenler şeklinde kesin ve pastanın etrafına yapıştırın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin.

Bu tarife özel ipuçları

  • Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.