Flag

Kuş Yuvası Pasta

Yaklaşık 6 dilim
Orta
200 dk.
Kuş yuvası şeklinde eğlenceli bir pasta.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dr. Oetker Tradition Serisi Kelepçeli Kalıp (Ø 18 cm)

Malzemeler

Hamur
1,5 çay bardağıun
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
3yumurta
1 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Kaplama
1 poşetDr. Oetker Çikolatalı Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
2 poşetDr. Oetker Pasta Süsü - Kakaolu Çubuk
2 yemek kaşığıfındık kırığı
Süslemek için
100 gşeker hamuru
3 - 4 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
7 - 8 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Çikolatalı Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Pasta Süsü - Kakaolu Çubuk
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
1

Ön hazırlık

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarlarını margarin ile yağlayın. Fırını belirlilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Kekin hazırlanışı ve pişirme

Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Üzerine şekerli vanilin ve un karışımını ekleyip 2 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Fırından çıkarıp soğutun ve kalıptan çıkarın.

3

Kaplama

Soğuk sütü çırpma kabına alın ve üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3-4  dakika çırpın.


Keki servis tabağına alın ve kenarlarda 2 cm pay bırakarak orta kısmını kaşık ile 2 cm derinliğinde oyun. Hazırladığınız krem şanti ile keki kaplayın. Kakaolu pasta süsünü her tarafına serpin. Orta kısmına fındık kırığını serpin ve buzdolabında 1 saat bekletin.

4

Süsleme ve servis

Şeker hamurunu yumuşayıncaya kadar yoğurun ve 5 eşit parçaya bölün. 1 parçayı beyaz bırakın. İkinci parçaya mavi jel renklendirici damlatıp yoğurun. Üçüncü parçaya kırmızı jel renklendirici ekleyip yoğurun. Son 2 parçayı birleştirip sarı jel renklendirici ilave edin ve yoğurun. Sarı şeker hamurun bir kısmı ile kuş hazırlayın. Kalan şeker hamurlarından küçük parçalar alıp yumurta şekli verin. Servisten önce kuşu pastanın kenarına, yumurtaları da pastanın çukur kısmına yerleştirin.