Flag

Lezzet Rulosu

Yaklaşık 12 adet
Orta
200 dk.
Kazandibi ruloları içinde kuru kayısı ve kuru incir.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (24x35 cm)

Malzemeler

İç malzeme
1 su bardağıkuru kayısı
1 su bardağıkuru incir
5 - 6 adetkaranfil
1 çay kaşığıtoz tarçın
2 su bardağısu (sıcak)
0,5 çay bardağıkrema (%35 yağlı)
1 tatlı kaşığıtereyağı
2 yemek kaşığıtoz şeker
Kazandibi
1 poşetDr. Oetker Kazandibi
3 su bardağısüt
Süslemek için
2 yemek kaşığıHindistan cevizi rendesi
2 - 3 adetkuru kayısı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kazandibi
1

İç malzeme

Kuru kayısı ve incirleri küp şeklinde doğrayın. Derin bir kaba alın, tarçın ve karanfili ilave edip üzerine sıcak suyu dökün. 2-3 saat bekletip karanfilleri çıkartın ve suyunu süzün. Krema, tereyağı ve şekeri bir tencereye alın, kısık ateşte kaynatın. Kaynama başlayınca hazırladığınız karışımı ilave edin, suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

2

Kazandibi

Sütü bir tencereye boşaltıp üzerine kazandibi poşetini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp kalıba dökün ve üzerini düzeltin. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Süre sonunda dikdörtgenler şeklinde dilimleyin.

3

Şekillendirme ve servis

Bu dikdörtgenlerin üzerine şerit şeklinde iç malzeme koyun, bu iç malzeme içinde kalacak şekilde sarın. Hindistan cevizi ve küp şeklinde doğranmış kuru kayısı ile süsleyerek servis yapın.