Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kalıbın kenarlarını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Yumurta aklarını köpük haline gelinceye kadar 1-2 dakika çırpın. Toz şekerin 1/3'ünü ilave edin ve 2-3 dakika çırpın. Yumurta sarıları ve suyu ayrı bir kapta kısa bir süre çırpın. Kalan toz şeker ve şekerli vanilini ilave edip 2-3 dakika çırpın. Yumurta aklarını ekleyip kaşık veya spatula ile alttan üste doğru kabarıklığını fazla söndürmemeye çalışarak yavaşça karıştırın. Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp yumurtalı karışımın üzerine eleyin. Spatula ile hamur haline gelinceye kadar yavaşça karıştırın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından çıkarıp soğutun. Kalıptan çıkarıp enlemesine ikiye kesin. Bir katın kenarından kedinin kuyruğunu oluşturmak için hilal şeklinde ince uzun bir parça kesin. Kalan pandispanyanın ucundan bir parça kesin, bunu tekrar ikiye keserek kulakları elde edin. Kalan pandispanyayı da kafa şeklinde kullanın.
Bütün kalan pandispanya katını servis tabağına yerleştirin, süt ile ıslatın ve üzerine çilek marmeladı sürün. Yanına kafa, kulaklar ve kuyruğu yerleştirip süt ile ıslatın.
Krem şantiyi soğuk süt ile 3-4 dakika çırpın. Pandispanyayı krem şanti ile kaplayın, kaşığın tersi ile çukurlar oluşturarak şekillendirin. Çilek marmeladı, eritilmiş çikolata ve renkli şekerlemelerle süslemeyi tamamlayın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta