Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarını tereyağı veya margarin ile yağlayın. Pişirme kağıdından 13x29 cm boyutlarında 2 adet şerit kesin. Bu şeritleri kalıbın kenarına yerleştirerek kenar yüksekliği oluşturun. Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta aklarını köpük haline gelinceye kadar 1-2 dakika çırpın. Toz şekerin 1/3'ünü ilave edin ve 2-3 dakika çırpın. Yumurta sarıları ve suyu ayrı bir kapta kısa bir süre çırpın. Kalan toz şeker ve şekerli vanilini ilave edip 2-3 dakika çırpın. Yumurta aklarını ekleyip kaşık veya spatula ile alttan üste doğru kabarıklığını fazla söndürmemeye çalışarak yavaşça karıştırın. Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp yumurtalı karışımın üzerine eleyin. Spatula ile hamur haline gelinceye kadar yavaşça karıştırın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından alın. 10 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Pastacı kremasını 2 su bardağı süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 1 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.
Çilekleri küp şeklinde kesin.
Pandispanyayı üç eşit parça elde edecek şekilde enlemesine kesin.
Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile 3-4 dakika çırpın. Yarısını hazırladığınız pastacı kremasına ekleyin ve 1-2 dakika çırpın.
Pandispanyanın üst kısmından çıkan katı ters çevirerek servis tabağına alın. Kremadan yüzeye sürmek için 1-2 yemek kaşığı ayırın. Kalan kremanın yarısını servis tabağındaki pandispanyanın üzerine yayın. Çikolata parçalarından üst süsleme için 1 yemek kaşığı ayırıp kalanların yarısını üzerine serpin. Çileklerin yarısını sıralayın ve ikinci kat pandispanyayı koyun. Kalan kremayı yayın, çilek ve çikolata parçalarını serpin. Son kat pandispanyayı koyun. Ayırdığınız 1-2 yemek kaşığı kremanın içine 1 tatlı kaşığı şekerli çubuk pasta süsü ekleyin ve pastanın yanlarını ince bir tabaka halinde kaplayın. Kalan krem şantiyi yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve pastanın üzerini süsleyin. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.
Şeker hamurunu ikiye bölün. Yarısına kırmızı jel renklendirici, diğer yarısına da mavi jel renklendiriciyi ekleyip dıştan içe doğru yoğurarak renklendirin. Renkli hamurları tezgah üzerinde merdane ile 3 mm kalınlığında açın. Kelebek, çiçek vb. şeklindeki kalıplar ile şekiller çıkarın ve pişirme kağıdı üzerinde bekletin.
Servisten önce pastayı buzdolabından çıkarın. Hazırladığınız şeker hamurları, çilek, çikolata parçaları ve pasta süsleri ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta