Flag

Orman Meyveli Pudingli Parfe

10 - 12 dilim
Orta
30 dk.
Orman meyveli pudingli, bisküvili, orman meyveli soslu parfe tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)

Malzemeler

Parfe karışımı için
1 poşetDr. Oetker Orman Meyveli Puding
1 su bardağıkrema (%35 yağlı)
1,5 su bardağısüt
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 paketDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Taban için
10 adetkremalı kakaolu bisküvi
Sos için
1 su bardağıdondurulmuş böğürtlen
1 su bardağıdondurulmuş yaban mersini (blueberry)
1 su bardağıdondurulmuş ahududu
1,5 yemek kaşığıtoz şeker
1,5 tatlı kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
0,5 çay bardağısu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Orman Meyveli Puding
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
1

Pudingin hazırlanışı

Krema ve sütü tencereye alıp üzerine pudingi ilave edin. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

2

Parfenin hazırlanışı

Kalıbın iç kısmını streç film ile kaplayın. Soğuk süt ile krem şantiyi mikser ile 2-3 dakika çırpın. Üzerine soğuyan pudingi ilave edin ve 1 dakika daha çırpın. Çikolata parçalarını ekleyip kaşık ile karıştın. Hazırladığınız kalıba alın ve üzerini düzeltin. Kremalı bisküvileri hafif bastırarak üzerini kapatacak şekilde yerleştirin. Üzerini streç film ile kapatıp dondurucuda 4-5 saat bekletin.

3

Sosun hazırlanış ve servis

Böğürtlen, yaban mersini ve ahududuları tencereye alın. Üzerine toz şeker, mısır nişastası ve suyu ekleyip nişasta eriyinceye kadar karıştırın. Orta ısıdaki ocakta meyveleri ezmeden arada karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.


Parfeyi dondurucudan çıkarıp 10 dakika bekletin. Ters çevirerek servis tabağına alın ve streç filmi çıkarın. Üzerine hazırladığınız sosu döküp bekletmeden dilimleyerek servis yapın.