Flag

Patlıcanlı Pideler

5 adet
Orta
120 dk.
Lezzetli patlıcanlı üst malzemesi ile hazırlanan nefis pideler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
2,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
3 yemek kaşığısıvı yağ
1 çay kaşığıtoz şeker
1 çay kaşığıtuz
1 su bardağıılık süt
İç malzeme
2 adetpatlıcan (küçük küpler şeklinde doğranmış)
4 adetdomates (rendelenmiş)
4 yemek kaşığısıvı yağ
3 adetküp şeklinde doğranmış yeşilbiber
1 tatlı kaşığıtuz
1 tatlı kaşığıkekik
Üzeri için
1yumurta

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
1

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyip maya ile karıştırın. Sıvı yağ, toz şeker, tuz ve ılık sütü ilave edip iyice yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp hacmi iki katına çıkıncaya kadar yaklaşık 40-50 dakika bekletin.

2

İç malzeme hazırlığı

Patlıcanları tuzlu suda 20 dakika bekletip iyice süzün. Domates rendesini sıvı yağ ile 2-3 dakika pişirin. Biber, patlıcan, tuz ve kekiği ilave edip kısık ateşte 5-6 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C


Mayalanan hamuru tekrar yoğurun ve 5 eşit parçaya bölün. Her birini 15 cm çapında açın ve tepsiye sıralayın. Hazırladığınız patlıcanlı karışımı açılan hamurların üzerine yayın. Yumurtayı çatal yardımı ile çırpın, üzerlerine sürün ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkartıp sıcak servis yapın.