Flag

Ponçik Ekmek

Yaklaşık 12 porsiyon
Orta
140 dk.
Yaş maya ile hazırlanan farklı bir ekmek tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)

Malzemeler

Hamur için
20 gyaş maya
0,5 çay bardağıılık su
4 - 4,5 su bardağıun
1,5 su bardağıılık su
1 çay kaşığıtoz şeker
1 tatlı kaşığıtuz

Ürünü incele

1

Ön hazırlık

Yaş mayayı bir kaseye alın, üzerine yarım çay bardağı ılık suyu ilave edin. Kaşık ile eriyinceye kadar karıştırın ve 5 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Unu derin bir kaba eleyip üzerine beklettiğiniz maya, ılık su, toz şeker ve tuzu ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40 dakika bekletin.


Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayarak top şekline getirin. Top hamurları kalıbın içine doldurun. Üzerini kapatıp 15 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Ekmeği fırından alıp kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.