Flag

Pudingli Hurmalı Pasta

Yaklaşık 8 dilim
Orta
160 dk.
Çikolata parçalı puding, bisküvi ve hurma ile hazırlanan pasta tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dr. Oetker Tradition Serisi Kelepçeli Kalıp (Ø 18 cm)

Malzemeler

Taban
150 gkakaolu bisküvi
15 geritilmiş margarin
4 - 5 yemek kaşığısüt
0,5 su bardağıküp şeklinde doğranmış hurma
1 paketDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
0.5portakal kabuğu rendesi
Üzeri için
2 poşetDr. Oetker Çikolata Parçalı Puding
2 su bardağısüt
2 su bardağıkrema (%35 yağlı)
Süslemek için
rendelenmiş bitter çikolata
portakal kabuğu rendesi

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Picture - Dr. Oetker Çikolata Parçalı Puding
1

Tabanın hazırlanışı

Kakaolu bisküvileri mutfak robotunda öğütün ve derin bir kaba alın. Eritilmiş margarin ve sütü ilave edip kaşık ile karıştırın. Hurma, çikolata parçaları ve portakal kabuğu rendesini ilave edip tekrar karıştırın. Karışımı kalıba alın ve kaşığın tersi ile bastırarak tabana yayın.

2

Pudingin hazırlanışı

Süt ve kremayı bir tencereye alın. Üzerine puding poşetlerini boşaltın ve orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Hazırladığınız tabanın üzerine yayın ve buzdolabında en az 1-2 saat bekletin.

3

Süsleme ve servis

Pastanın üzerini çikolata ve portakal kabuğu rendesi ile süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.