
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine şekerli vanilin ve un karışımını ekleyip düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından aldığınız keki 10 dakika bekletin, kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın. Üzerine bir çay bardağı sütü kaşık ile dökerek ıslatın ve soğumaya bırakın.
Kekin üzerine 2 yemek kaşığı böğürtlen reçelini sürün. Soğuk sütü çırpma kabına alın ve üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 4 dakika çırpın. Krema sıkma torbasına doldurun ve kekin üzerine şekilli olarak sıkın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.
Pastanın üzerini böğürtlen, badem ve limon kabuğu rendesi ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler

Kek, Pasta

Kek, Pasta

Kek, Pasta