Flag

Şeker Hamurlu Kurabiyeler

Yaklaşık 10 - 15 adet
Orta
80 dk.
Jel renklendiriciler ile süslenen şeker hamurlu kurabiyeler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
60 goda sıcaklığında tereyağı
1,5 su bardağıun
1 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığısüt
Üzeri için
200 gşeker hamuru
Dr. Oetker Buğday Nişastası
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Buğday Nişastası
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Tereyağı, un, toz şeker, şekerli vanilin ve sütü bir kaba alıp kısa bir süre yoğurun. Hafif unlanmış tezgaha alın ve merdane ile 7-8 mm kalınlığında açın. Çiçek, kalp, yıldız, düz yuvarlak ve tırtıklı yuvarlak şekillerdeki kurabiye kalıpları ile kesin, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Süsleme ve servis

Şeker hamurunu kısa bir süre yoğurun. Tezgaha az miktarda nişasta serpin ve şeker hamurunu merdane yardımı ile 0,5 cm kalınlığında açın. Kurabiyeleri kestiğiniz kalıplarla şeker hamurundan aynı sayıda şekiller çıkarın. Soğuyan kurabiyelerin üzerini fırça ile az miktarda su ile ıslatın ve üzerlerine şeker hamurlarını yerleştirin. Farklı şekillerdeki küçük kalıpları önce jel renklendiriciye batırıp şeker hamurlarının üzerinde bastırarak izler çıkarın.