Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Üzerine margarin veya tereyağı, esmer şeker, bal ve fındık ezmesini ilave edip yoğurun. Hamuru unlanmış tezgahta 0,5 cm kalınlığında açın. Birisi 5-6 cm büyüklüğünde, diğeri de 3-4 cm büyüklüğünde olan iki ayrı yıldız şeklinde kurabiye kalıbı ile hamurdan yıldızlar kesin. Eşit sayıda küçük ve büyük yıldız hazırlayın. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika
Fırından çıkartıp soğutun.
Büyük kurabiyelerin üzerine 2-3 damla bal döküp üzerine küçük kurabiyeleri yapıştırın.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesin ve kurabiyeleri süsleyin. Çikolata donuncaya kadar bekletip servis yapın.
İlgili Tarifler
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Kurabiyeler