Flag

Sultan Tatlısı

Yaklaşık 30 adet
Orta
40 dk.
Haşhaş ile kaplayarak hazırlanan şuruplu tatlı.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Şurup
2,5 su bardağıtoz şeker
4 su bardağısu
1 tatlı kaşığılimon suyu
Hamur
1yumurta
250 gyumuşak margarin veya tereyağı
3,5 çay bardağıun
1 paketDr. Oetker Revani
Bulamak için
1 çay bardağısüt
1 su bardağıhaşhaş tohumu
Üzeri için
Yaklaşık 30 adetyarım ceviz

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Revani
1

Şurubun hazırlanışı

Toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve limon suyunu ilave edin. 5 dakika kaynatıp ocaktan alın ve soğutun.

2

Hamurun hazırlanışı

Fırın tepsisini yağlayın. Fırını belirli dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C


Yumurta, margarin, revani karışımı ve unu iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Süte batırıp çıkarın ve haşhaşa bulayın. Ceviz tanelerini süte batırıp çıkarın ve haşhaşlı topların üzerlerine bastırarak batırın. Fırın tepsisine sıralayıp pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika


Fırından çıkarıp 5 dakika bekletin ve şurubu dökün. Soğutup servis yapın.