Flag

Tatlı Pizza

Yaklaşık 5 - 6 kişilik
Orta
120 dk.
Çikolatalı, çilekli tatlı pizza tarifi nasıl yapılır? Mayalı özel hamur üzerine kakaolu puding ile...
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
2,5 - 3 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
1 çay bardağıtoz şeker
100 goda sıcaklığında tereyağı
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 su bardağıılık süt
2 yemek kaşığıDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Çikolatalı Bademli Puding
1 su bardağısüt
1 su bardağıkrema (%35 yağlı)
Üzeri için
1 çay bardağıçiğ badem
7 - 8 adetçilek

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Picture - Dr. Oetker Çikolatalı Bademli Puding
1

Hamurun hazırlanışı

Unu bir kaba eleyip üzerine mayayı ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Toz şeker, tereyağı, şekerli vanilin ve ılık sütü ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatın ve ılık ortamda 40-45 dakika mayalandırmaya bırakın.

2

Dolgunun hazırlanışı

Süt ve kremayı bir tencereye alın. Üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve yavaşça karıştırarak soğutun.

3

Şekillendirme ve pişirme

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Fırın tepsisi boyutunda bir pişirme kağıdı kesin. Mayalanan hamuru tezgaha alın. 1 yemek kaşığı çikolata parçalarını ekleyin ve kısa bir süre yoğurun. Hamuru pişirme kağıdının üzerinde eliniz ile bastırarak 25x32 cm boyutunda, kenarında 1 cm yükseklik olacak şekilde oval açın. Pişirme kağıdı ile birlikte fırın tepsisine yerleştirin ve çatal ile birçok yerinden delin. Kalan 1 yemek kaşığı çikolata parçalarını kenarlarına batırın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın.

4

Bademlerin hazırlanışı

Bademleri sıcak suda 5 dakika bekletin. Süre sonunda kabuklarını soyun ve fırın tepsisine yayın. Hafif pembeleşinceye kadar fırında 6-7 dakika pişirin.

5

Dolgu ve servis

Çilekleri dilimleyin. Hazırladığınız mayalı tabanı servis tabağına alın. Pudingi içine yayın. Üzerine çilek ve bademleri sıralayın ve dilimleyerek servis yapın.