Flag

Temel Tartolet Tarifi

12 adet
Kolay
150 dk.
Farklı tartoletler hazırlayabileceğiniz temel tartolet tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Tartolet kalıbı

Malzemeler

Hamur
2yumurta sarısı
1 yemek kaşığısüt
2 su bardağıun
0,5 su bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 tutamtuz
125 gtereyağı (soğuk-küp şeklinde kesilmiş)

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Hamurun hazırlanışı

Yumurta sarılarını bir kaseye alın, sütü ekleyin ve çatal ile iyice karıştırın.


Picture - Temel-Tart-Kup-Glanur-Tereyagi.jpg

Unu derin bir kaba eleyin. Pudra şekeri ve tuzu ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine tereyağı parçalarını ekleyip parmak uçlarınızla fazla ezmeden karıştırarak granüller haline getirin.


Çırptığınız yumurta sarılarını ekleyin ve hamur toparlanıncaya kadar kısa bir süre yoğurun. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 1 saat bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Picture - Temel-Tartolet-Kalip-Yaglama.JPG

Tartolet kalıplarını margarin ile yağlayın.


Picture - Temel-Tartolet-Asama-2.JPG

Hamuru buzdolabından çıkarıp 12 eşit parçaya bölün. Her birini önce merdane ile açıp kalıbın içine alın, daha sonra elinizle hafif bastırarak kalıpların içlerine yayın. Çatal ile birçok yerinden delin, üzerlerini kapatın ve buzdolabında yarım saat bekletin.


Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Süre sonunda tartoletleri buzdolabından çıkarıp pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Daha sonra kalıplardan çıkarın.