Flag

Unsuz Şekersiz Hurmalı Toplar

Yaklaşık 18 - 20 adet
Kolay
60 dk.
Cevizli hurmalı unsuz ve şekersiz tarif.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Malzemeler
250 ghurma
0,5 çay bardağısu
1 su bardağıöğütülmüş ceviz
1 su bardağıiri kırılmış ceviz
1portakal kabuğu rendesi

Ürünü incele

1

Ön hazırlık

Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp bir kaseye alın. Üzerini kapatacak kadar sıcak su döküp 10 dakika bekletin.


Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Şekillendirme ve pişirme

Hurmaların suyunu süzün ve iri parçalara kesin. Mutfak robotuna alın, üzerine yarım çay bardağı suyu ekleyin ve püre haline gelinceye kadar karıştırın. Derin bir kaba alın. Üzerine öğütülmüş ceviz, iri kırılmış ceviz ve portakal kabuğu rendesini ilave edip kaşık ile karıştırın. Karışımdan cevizden daha küçük parçalar alıp elinizde yuvarlayın. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 12 - 15 dakika


Fırından çıkarıp servis tabağına alın ve soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına geldikten sonra üzerlerini kapatın ve servise kadar bu şekilde bekletin.