Bitter çikolatayı benmari yöntemi ile eritin.
Süt ve toz şekeri bir tencereye alın ve arada karıştırarak 2-3 dakika kaynatın. Süre sonunda ocaktan alın. Bekletmeden jelatini ilave edin, eriyinceye kadar el çırpıcısı ile karıştırın. Karıştırmaya devam ederek erittiğiniz çikolatayı azar azar ekleyin ve toplamda 1 dakika karıştırın. Soğumaya bırakın.
Kremayı çırpma kabına alın ve mikser ile 3-4 dakika çırpın. Soğuyan çikolatalı karışımı ekleyin ve spatula ile alttan üste doğru karıştırın. Kupları kenarlı bir tepsi veya muffin kalıbına eğik olarak oturtun. Hazırladığınız karışımı kupların yarısı dolacak şekilde paylaştırın. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.
Sütü tencereye alın. Üzerine pudingi ekleyin ve orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve karıştırarak soğutun.
Süre sonunda kupları buzdolabından çıkarın ve bir tepsiye alın. Üzerlerine soğuyan pudingi paylaştırın ve buzdolabında 1-2 saat bekletin. Frenk üzümü ve rulolar ile süsleyip servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar