Flag

Vişneli Vitalis Crumble

Yaklaşık 10 - 12 dilim
Orta
150 dk.
Vitalis ve vanilyalı puding ile hazırlanan vişneli crumble.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Pişirme kalıbı (Ø 26 cm)

Malzemeler

Hamur
100 goda sıcaklığında tereyağı
2 yemek kaşığıesmer şeker
1 - 1,5 su bardağıun
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Vanilyalı Puding
2,5 su bardağısüt
Islatmak için
3 yemek kaşığıvişne suyu
Üzeri için
200 gçekirdeksiz vişne
2 - 2,5 su bardağıDr. Oetker Vitalis Bal Bademli Çıtır Müsli
1 paketDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 160 °C

Turbo pişirme: 150 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Tereyağı ve esmer şekeri bir kaba alın. Mikserin çırpıcı uçları ile yüksek devirde 1-2 dakika çırpın. Unu ilave edip yoğurun. Hamuru kalıba alın, elinizle bastırarak tabanına yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın. Üzerine puding poşetini boşaltıp orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğumaya bırakın.


Fırını belirtilen dereceye ayarlayın ve ısınması için açın.


Turbo pişirme: 150°C


Soğuyan pudingi mikserin çırpıcı uçları ile yüksek devirde yaklaşık 1 dakika çırpın. Pişirdiğiniz tabanı vişne suyu ile ıslatın. Üzerine pudingi alın ve kaşık ile yayın. Üstüne vişneleri sıralayın. Müslinin küçük parçalarından seçip bir kaseye alın, çikolata parçalarını ekleyip karıştırın. Vişnelerin üzerine serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 5 - 10 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat soğutup servis yapın.