Tel kadayıfları tel şehriye büyüklüğünde ufalayın. Yağsız tavada ve kısık ateşte sürekli karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun. Kavurduğunuz kadayıfları geniş bir kaba alın, toz şekeri ilave edip iyice karıştırın ve soğumaya bırakın. Cevizleri ilave edin ve karıştırın.
Pirinç unu, toz şeker ve şekerli vanilini tencereye alıp kaşık ile karıştırın. Sütü ilave edip orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak 8-10 dakika soğutun. Hurmaları ilave edin ve karıştırın.
Hazırladığınız muhallebiyi, aralara ve üzerlerine cevizli kadayıf koyarak kuplara doldurun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Arzuya göre hurma ile süsleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar