Flag

Yaseminli  Cheesecake

Yaklaşık 8 dilim
Kolay
190 dk.
Yaseminli yeşil çay ile hazırlanan cheesecake tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Malzemeler

Krema
2 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
3 - 4 adetyaseminli poşet çay
1 poşetDr. Oetker Cheesecake Yap
2,5 çay bardağıyoğurt
Taban
200 gyulaflı bisküvi
50 gtereyağı
1,5 - 2 yemek kaşığısüt

Ürünü incele

1

Ön hazırlık

Sütün 1 su bardağını ısıtın, ocaktan alın ve yasemin çaylarını içine koyun. 10 dakika bekletip poşetleri çıkarın, sütü buzdolabına alın ve soğuması için yaklaşık 1 saat bekletin.

2

Tabanın hazırlanışı

Bisküvileri mutfak robotunda öğütün. Tereyağını kısık ateşte eritin. 1,5-2 yemek kaşığı süt ile birlikte bisküvilere ilave edin ve kaşık ile iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı kalıba alın ve kaşığın tersi ile hafifçe bastırarak tabana yayın.

3

Kremanın hazırlanışı

1 su bardağı soğuk süt ve hazırladığınız yaseminli sütü çırpma kabına alın, üzerine Cheesecake Yap poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 2 dakika çırpın. Yoğurdu ilave edin ve düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız bisküvili tabanın üzerine dökün ve kaşık ile yayın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin.

4

Servis

Cheesecake'i kalıbından çıkarıp bir servis tabağına alın. Arzuya göre yasemin çiçekleri ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.