Flag

Yer Fıstığı Ezmeli Pudingli Parfe

10 - 12 dilim
Orta
30 dk.
Crumble taban üzerinde yer fıstıklı kakaolu pudingli parfe tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)

Malzemeler

Crumble için
100 goda sıcaklığında tereyağı
1,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri
Parfe karışımı için
1 poşetDr. Oetker Kakaolu Puding
3 su bardağısüt
2 - 3 yemek kaşığıyer fıstığı ezmesi
2 yemek kaşığısüt
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Süslemek için
1 poşetDr. Oetker Çikolatalı Sos
2 su bardağısüt
15 - 20 adetçikolata kaplı şekerlemeler
1 - 2 yemek kaşığıDr. Oetker Sütlü, Bitter, Beyaz Çikolata Parçaları

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Kakaolu Puding
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Çikolatalı Sos
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Crumble hazırlanışı ve pişirme

Tereyağı, un, şekerli vanilin ve pudra şekerini çırpma kabına alın. Mikserin çırpıcı uçları ile yüksek devirde kırıntılar haline gelinceye kadar yaklaşık 2-3 dakika çırpın. Hazırladığınız karışımı fırın tepsisine alın, eliniz ile parçaları tepsinin içine bastırmadan yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarın. Pişirme kağıdı ile tezgaha alın ve soğumaya bırakın.

3

Pudingin hazırlanışı

Sütü ve pudingi bir tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

4

Parfe karışımının hazırlanışı

Kalıbın içine ve yanlarına streç film serin. Yer fıstığı ezmesine 2 yemek kaşığı sütü ekleyip çatal ile çırpın. Krem şantiyi 1 çay bardağı soğuk süt ile 3-4  dakika çırpın. Soğuyan pudingi ekleyin ve kısa bir süre daha çırpın. Hazırladığınız yer fıstıklı karışımı ekleyin ve kaşık veya spatula ile karıştırın. Parfe karışımını kalıba alın. Dondurucuda 20- 25 dakika bekletin. Süre sonunda dondurucudan çıkarıp üzerine hazırladığınız crumble parçalarını tamamen kapatacak şekilde hafifçe bastırarak yayın. Streç flim ile kapatın ve dondurucuda 5-6 saat bekletin. 

5

Süsleme ve servis

Çikolatalı sosu 2 su bardağı süt ile pişirip karıştırarak soğutun.

Parfeyi dondurucudan çıkarıp 10 dakika bekletin. Kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın. Çikolatalı sosu üzerine döküp çikolata kaplı şekerlemeler ve çikolata parçaları ile süsleyin. Bekletmeden dilimleyerek servis yapın.