Flag

Ahududu Kremalı Kalp Pasta

Yaklaşık 10 - 12 dilim
Orta
150 dk.
Orman meyveli sevgililer günü pastası.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Tarifi dondurulmuş ahududu ile de hazırlayabilirsiniz. Kullanmadan önce bir süzgeçte çözülünceye kadar bekleterek fazla suyunu süzün.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 22 cm)

Malzemeler

Hamur
1 su bardağıun
1 yemek kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
100 gyumuşak margarin
1 çay bardağıtoz şeker
3yumurta
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Dolgu
2 poşetDr. Oetker Krem Şanti
2 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
0,5 su bardağıiri kırılmış kabuksuz badem
1,5 su bardağıahududu
Islatmak için
0,5 su bardağısüt
1 tatlı kaşığıtoz şeker
6 - 7 damlarom aroması
Süslemek için
1 çay bardağıfrenk üzümü

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un, mısır nişastası ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Margarin ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Yumurta ve şekerli vanilini ekleyip 1 dakika daha çırpın. Elediğiniz un karışımını ilave edin ve mikserin orta devrinde 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Turbo pişirme:: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Keki fırından çıkarıp soğutun.

3

Dolgunun hazırlanışı

2 su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetlerini boşaltın ve mikser ile 3-4 dakika çırpın. 1/3'ünü üzeri için ayırıp kalana badem ve ahududuları ilave edip kaşık ile karıştırın.

4

Şekillendirme ve servis

Keki kalıptan çıkarıp enlemesine ortadan ikiye kesin. Kelepçeli kalıbı yıkayıp kurulayın ve kelepçesini takın. Kekin ilk katını kalıba oturtun. Süt, toz şeker ve rom aromasını karıştırıp yarısı ile keki ıslatın. Hazırladığınız ahududulu kremayı üzerine yayın. İkinci keki kapatıp kalan şekerli süt ile ıslatın. Buzdolabında en az 2 saat bekletip kalıbın kelepçesini çıkarın ve servis tabağına alın. Ayırdığınız krem şantiyi karıştırıp krema sıkma torbasına doldurun ve pastayı süsleyin. Üzerine frenk üzümlerini sıralayın ve dilimleyerek servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Tarifi dondurulmuş ahududu ile de hazırlayabilirsiniz. Kullanmadan önce bir süzgeçte çözülünceye kadar bekleterek fazla suyunu süzün.