Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Ahududu Kremalı Kalp Pasta

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Orman meyveli sevgililer günü pastası.

Yaklaşık 10 - 12 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Ahududu Kremalı Kalp Pasta

Hamur:

1 su bardağı un
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
100 g yumuşak margarin
1 çay bardağı toz şeker
3 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Dolgu:

2 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
2 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
0,5 su bardağı iri kırılmış kabuksuz badem
1,5 su bardağı ahududu

Islatmak için:

0,5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
6 - 7 damla rom aroması

Süslemek için:

1 çay bardağı frenk üzümü

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 22 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un, mısır nişastası ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Margarin ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Yumurta ve şekerli vanilini ekleyip 1 dakika daha çırpın. Elediğiniz un karışımını ilave edin ve mikserin orta devrinde 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Turbo pişirme:: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Keki fırından çıkarıp soğutun.

3

Dolgunun hazırlanışı

2 su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetlerini boşaltın ve mikser ile 2-3 dakika çırpın. 1/3'ünü üzeri için ayırıp kalana badem ve ahududuları ilave edip kaşık ile karıştırın.

4

Şekillendirme ve servis

Keki kalıptan çıkarıp enlemesine ortadan ikiye kesin. Kelepçeli kalıbı yıkayıp kurulayın ve kelepçesini takın. Kekin ilk katını kalıba oturtun. Süt, toz şeker ve rom aromasını karıştırıp yarısı ile keki ıslatın. Hazırladığınız ahududulu kremayı üzerine yayın. İkinci keki kapatıp kalan şekerli süt ile ıslatın. Buzdolabında en az 2 saat bekletip kalıbın kelepçesini çıkarın ve servis tabağına alın. Ayırdığınız krem şantiyi karıştırıp krema sıkma torbasına doldurun ve pastayı süsleyin. Üzerine frenk üzümlerini sıralayın ve dilimleyerek servis yapın.