Flag

Ahududulu Tart

Yaklaşık 6 - 8 dilim
Orta
250 dk.
Bu enfes tarifte tart, lor ve çikolatalı fındıklı puding dolgusu ile lezzetlendirilip ahududulu sos ile süslenmiştir.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Malzemeler

Tart
1 su bardağıun
50 goda sıcaklığında tereyağı
1 yemek kaşığıtoz şeker
2 yemek kaşığısu
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Çikolatalı Fındıklı Puding
2 su bardağısüt
100 gtatlı lor peyniri
1 yemek kaşığıtoz şeker
1 çay bardağıfındık kırığı
Üzeri için
1,5 su bardağıahududu
2 yemek kaşığıtoz şeker
2 yemek kaşığısu
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Çikolatalı Fındıklı Puding
Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine tereyağı, toz şeker ve suyu ilave edip yoğurun. Hamurun yarısını kalıbın tabanına bastırarak yayın. Kalan hamuru kalıbın kenarlarında 3 cm yüksekliğinde çerçeve oluşturacak şekilde parmaklarınız ile bastırarak yayın. Hamuru çatal yardımı ile birçok yerinden delin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Daha sonra tartı kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın.

3

Dolgu

2 su bardağı sütü bir tencereye alın. Üzerine puding poşetini boşaltın ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.


Tatlı lor peyniri, toz şeker ve fındık kırığını bir kaseye alıp kaşık ile iyice karıştırın. Tartın tabanına yayın. Üzerine soğuyan pudingi dökün ve düzeltin. Buzdolabında 2 saat bekletin.

4

Üzerinin hazırlanışı

Ahududu ve toz şekeri küçük bir tencereye alın. 2 yemek kaşığı suyu bir kaseye alıp üzerine nişastayı ilave edin. Eriyinceye kadar karıştırıp tenceredeki ahududuların üzerine dökün. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.


Soğuyan ahududulu sosu buzdolabındaki tartın üzerine yayın ve 30 dakika daha bekletin. Dilimleyerek servis yapın.