Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Ahududulu Tart

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Bu enfes tarifte tart, lor ve çikolatalı fındıklı puding dolgusu ile lezzetlendirilip ahududulu sos ile süslenmiştir.

Yaklaşık 6 - 8 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Ahududulu Tart

Tart:

1 su bardağı un
50 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı su

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Fındıklı Puding
2 su bardağı süt
100 g tatlı lor peyniri
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı fındık kırığı

Üzeri için:

1,5 su bardağı ahududu
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı su
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine tereyağı, toz şeker ve suyu ilave edip yoğurun. Hamurun yarısını kalıbın tabanına bastırarak yayın. Kalan hamuru kalıbın kenarlarında 3 cm yüksekliğinde çerçeve oluşturacak şekilde parmaklarınız ile bastırarak yayın. Hamuru çatal yardımı ile birçok yerinden delin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Daha sonra tartı kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın.

3

Dolgu

2 su bardağı sütü bir tencereye alın. Üzerine puding poşetini boşaltın ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

Tatlı lor peyniri, toz şeker ve fındık kırığını bir kaseye alıp kaşık ile iyice karıştırın. Tartın tabanına yayın. Üzerine soğuyan pudingi dökün ve düzeltin. Buzdolabında 2 saat bekletin.

4

Üzerinin hazırlanışı

Ahududu ve toz şekeri küçük bir tencereye alın. 2 yemek kaşığı suyu bir kaseye alıp üzerine nişastayı ilave edin. Eriyinceye kadar karıştırıp tenceredeki ahududuların üzerine dökün. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.

Soğuyan ahududulu sosu buzdolabındaki tartın üzerine yayın ve 30 dakika daha bekletin. Dilimleyerek servis yapın.