Alman Pastacıkları

(0)
4 32 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Vanilyalı puding dolgulu minik alman pastaları.

10 adet

pratik 40 dakika Vejetaryen

Malzemeler

Malzemeler

* Alman Pastacıkları

Hamur:

3 - 3,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 çay bardağı toz şeker
2 yumurta sarısı
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 su bardağı ılık süt
50 g oda sıcaklığında tereyağı

Üzeri için:

1 yumurta akı
0,5 su bardağı yaprak badem

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Vanilyalı Puding
3 su bardağı süt
1 limon kabuğu rendesi

Süslemek için:

1 - 1,5 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyip üzerine maya poşetini boşaltın ve kaşık ile karıştırın. Toz şeker, yumurta sarıları, şekerli vanilin ve ılık sütü ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru tezgaha alıp biraz yayın ve üzerine tereyağını koyun. Alttan üste doğru hamuru katlayarak tereyağını hamura iyice yedirin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar işlemi tekrarlayın. Hamuru yoğurduğunuz kaba alın, üzerini kapatın ve 40 dakika bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 10 eşit parçaya bölün. Bir parçasını alıp elinizde yuvarlayarak top şekline getirin. Üzerine hafifçe bastırıp biraz yassılaştırın ve fırın tepsisine koyun. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye sıralayın. Üzerlerini kapatıp 20 dakika bekletin. 

Yumurta akını kaseye alıp çatal ile iyice çırpın. Hamurların üzerine sürüp yaprak bademi serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. 

3

Dolgunun hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca limon kabuğu rendesini ekleyin. Ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

4

Pastacıkların hazırlanışı ve servis

Soğuyan kekleri enlemesine ikiye kesin, alt katlarını servis tabağına alın ve üzerine kremayı yayın. İkinci kat kekleri üzerlerine kapatıp buzdolabında 1 saat bekletin. Üzerlerine pudra şekeri serpin ve servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.