Flag

Amerikan Usulü Çikolatalı Kek

16 dilim
Orta
40 dk.
Cevizli tereyağlı çikolatalı kek tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kare kelepçeli kalıp (23x23 cm)

Malzemeler

Hamur
125 gtereyağı
300 gbitter çikolata
1 su bardağıun
1 tutamtuz
2yumurta
1 su bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 su bardağıiri kırılmış ceviz

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Tereyağı ve çikolatayı bir kabın içine alıp düşük ısıdaki ocakta benmari yöntemi ile arada karıştırarak eritin. Ocaktan alıp 15 dakika soğuması için bekletin.


Kalıbı tereyağı ile hafifçe yağlayın. 33x33 cm boyutlarında bir pişirme kağıdı kesin ve kalıbın içine yerleştirin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Unu eleyin. Tuzu ekleyip karıştırın. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Üzerine çikolatalı karışımı ekleyip mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Şekerli vanilin ve un karışımını ekleyip kaşık veya spatula ile iyice karıştırın. Cevizi ilave edip karıştırın. Hamuru kalıba alıp kaşık ile yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından alın. 5 dakika bekletin ve kalıptan pişirme kağıdı ile birlikte çıkarıp tel ızgara üzerinde koyun. Ilık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.