Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Annem İçin

(0)
4 3 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

12 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Annem İçin

Beze için:

2 yumurta akı
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
30 - 40 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
30 - 40 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil

Hamur:

1 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
25 g Dr. Oetker Gourmet Kakao
100 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağı süt
1 paket Dr. Oetker Çikolata Parçaları

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş krema
1 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 poşet Dr. Oetker Hazır Böğürtlenli Sos

Kalıp:

12'li muffin kalıbı
Kağıt muffin kalıbı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 130 °C

Turbo pişirme: 120 °C

2

Bezelerin hazırlanışı

Yumurta aklarını cam veya çelik bir çırpma kabına alın, mikserin en yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Pudra şekeri ve şekerli vanilini karıştırın, çırptığınız yumurta aklarına 3 seferde ekleyerek orta devirde toplam 3 dakika çırpın. Hazırladığınız karışımdan 3 yemek kaşığı ayrı bir kaba alın ve üzerine yeşil jel renklendirici ekleyip iyice karıştırın. Kalan karışıma kırmızı jel renklendirici ekleyip karıştırın ve yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsisine gül şeklinde sıkın. Yeşil renkli karışımı yaprak sıkma uçlu krema sıkma torbasına alın, yaprak şekli vererek sıkın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. 

3

Muffinleri hazırlanışı

Fırını alt-üst pişirme ayarına 170°C'ye ayarlayın. Muffin kağıtlarını metal muffin kalıbına yerleştirin.

Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu bir kaba alın ve karıştırın. Tereyağı ve toz şekeri çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 1 dakika çırpın. Yumurta, şekerli vanilin ve sütü ilave edip 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını iki seferde ekleyip mikserin düşük devrinde kısa bir süre daha çırpın. Çikolata parçaları paketinden 1 çay bardağı kadarını alıp hamura ekleyin ve kaşık ile karıştırın. İki kaşık yardımı ile muffin kalıplarına paylaştırın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. 

4

Süsleme

Krema ve sütü çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın ve mikserin yüksek devrinde 2-3 dakika çırpın. Hazırladığınız kremayı yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Soğuyan muffinlerin üzerine sıkın. Üzerlerine kalan çikolata parçalarından serpin. Böğürtlenli sosu üzerlerine paylaştırarak dökün. Gül ve yaprak şeklindeki bezeler ile süsleyin ve servis yapın.