Tereyağı ve çikolata parçalarını benmari yöntemi ile eritin.
Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu bir kaba alıp iyice karıştırın. Yumurta, toz şekeri ve şekerli vanilini ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2-3 dakika çırpın. Düşük devirde 1 dakika daha çırpmaya devam ederek erittiğiniz tereyağlı çikolatayı azar azar ilave edin. Hazırladığınız un karışımını ekleyip 1-2 dakika daha çırpın. İri kırılmış Antep fıstığı ve bademleri ilave edip spatula ile karıştırın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Bitter çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Ocaktan alın ve 1-2 dakika karıştırın. Kekin üzerine yayın. Antep fıstığı ve bademleri serpin. Çikolata donuncaya kadar yaklaşık 10-15 dakika bekletin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta