Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Antep Fıstıklı Revani

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Hamurunda Antep fıstığı olan revani tarifi.

Yaklaşık 8 - 10 dilim

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Antep Fıstıklı Revani

Şurup:

3 su bardağı toz şeker
4,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Revani
3 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı süt
1 su bardağı öğütülmüş Antep fıstığı

Kalıp:

Pişirme kalıbı (Ø 28 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Şurubun hazırlanışı

Toz şeker ve suyu bir tencereye koyup arada karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Revani karışımını bir çırpma kabına boşaltın. Yumurta ve sütü ilave edip mikser ile 5 dakika çırpın. Antep fıstıklarını ekleyin ve 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika

Fırından çıkarıp dörde kesin ve üzerine soğuk şurubu dökün. Soğutup arzuya göre Antep fıstığı ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.