Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Aşkaron

(0)
5 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kalp şeklinde pembe macaronlar.

Yaklaşık 10 - 15 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Aşkaron

Dolgu:

50 g bitter çikolata

Macaron karışımı:

2 yumurta akı
1 tutam tuz
1 su bardağı toz şeker
4 çay bardağı toz badem
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri

Renklendirmek için:

Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Cam kaseye alın ve arada karıştırarak soğutun. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 125°C

2

Macaron karışımının hazırlanışı ve pişirme

Yumurta akı ve tuzu bir çırpma kabına alın. Mikserin çırpıcı uçları ile yüksek devirde 1 dakika çırpın. Üzerine toz şekeri ilave edin ve kar haline gelinceye kadar yaklaşık 10 dakika daha çırpın. Toz badem ve pudra şekerini iyice karıştırın ve yumurta akının üzerine ilave edin. Tahta kaşık veya spatula yardımı ile alttan üste doğru yavaşça karıştırın. Jel renklendirici ilave edin ve spatula ile yavaşça karıştırın. Düz uçlu krema sıkma torbalarına doldurun. Fırın tepsisine 20-30 adet kalp sıkın. İçlerindeki hava kabarcıklarının çıkması için tepsiyi birkaç kez tezgaha vurun ve fırının orta rafında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Süre sonunda fırından alın ve tamamen soğuyuncaya kadar bekletin.

3

Dolgu ve servis

Soğuyan macaronları dikkatlice pişirme kağıdından ayırın. Düz kısımlarına birer tatlı kaşığı çikolata koyup ikili olarak yapıştırın.