Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Bademli Ahududulu Pasta

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Ahududu ve bademin uyumunu sevenler için.

yaklaşık 12 dilim

pratik 40 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Bademli Ahududulu Pasta

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Kutlama Pastası
3 yumurta (orta boy)
½ su bardağı su

Dolgu:

450 g dondurulmuş ahududu
2 yemek kaşığı toz şeker
½ çay bardağı su
1 limon kabuğu rendesi
1 ½ su bardağı çiğ badem

Krema:

50 g yumuşak margarin
1 ½ su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön Hazırlık

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarlarını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 170 °C

Alt-üst pişirme: 170 °C

2

Pandispanyanın hazırlanışı

Yumurta, su ve un karışımını çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 40 - 50 dk.

Fırından alın, kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Ahududuların 1 su bardağını üst süsleme için ayırın. Kalan ahududuları tencereye alın, toz şeker ve suyu ekleyip orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağın kısın. Limon kabuğu rendesini ilave edin ve meyveler püre haline gelinceye kadar yaklaşık 5 dakika daha pişirmeye devam edin. Süre sonunda ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 20-25 dakika bekletin. Bademleri sıcak suda 15-20 dakika bekletip kabuklarını soyun ve soğuk suda bekletin.

4

Şekillendirme ve kaplama

Bademleri uzunlamasına dörde kesin ve üzeri için yarım su bardağı kadarını ayırın. Soğuyan pandispanyayı enlemesine üçe kesin. İlk katı ters çevirerek servis tabağına alın ve üzerine hazırladığınız ahududulu dolgunun yarısını yayın. Bademlerin yarısını üzerine serpin. İkinci kat pandispanyayı koyun, kalan dolgu ve bademleri yayın. Son kat pandispanyayı ters çevirerek üzerine kapatın.

Margarin, süt ve krema karışımını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın ve pastayı kaplayın. Kaşığın tersi ile hafif bastırarak yüzeyde şekiller oluşturun. Ayırdığınız badem ve ahududular ile süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.

Beslenme bilgileri * Bademli Ahududulu Pasta

Porsiyon / Servis 100 g / ml