Bademli Pembe Kek

(0)
2 3 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Badem dolgulu kek.

Yaklaşık 10 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Bademli Pembe Kek

Hamur:

100 g tereyağı
1,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3 yumurta
1,5 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Dolgu:

0,5 çay bardağı süt
35 - 40 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
0,5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 su bardağı ince öğütülmüş kabuksuz badem

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Tartjöle
2 yemek kaşığı toz şeker
2 çay bardağı su
50 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı

Süslemek için:

1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Konfeti
1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Kelebek

Kalıp:

Alman pastası kalıbı (26 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın. 

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Tereyağını eritip soğumaya bırakın. Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Üzerine eritilmiş tereyağı, süt, şekerli vanilin ve un karışımını ilave edin. Mikserin düşük devrinde yaklaşık 1-2 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Kalıbı ters çevirerek keki kalıptan çıkarın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Yarım çay bardağı sütü bir kaseye alın. Üzerine jel renklendiriciyi ekleyip karıştırın. Pudra şekeri ve öğütülmüş bademi ilave edip iyice karıştırın.

4

Şekillendirme

Soğuyan keki enlemesine ikiye kesin ve alt katı servis tabağına alın. Bir tatlı kaşığı yardımı ile ortadan 1 cm derinliğinde oyarak boşluk oluşturun. Bu boşluğa hazırladığınız bademli karışımı doldurun. İkinci kat keki üzerine kapatıp buzdolabında 1 saat bekletin.

5

Üzerinin hazırlanışı ve süsleme

Tartjöle ve 2 yemek kaşığı toz şekeri küçük bir tencereye alıp iyice karıştırın. Üzerine 2 çay bardağı su ve jel renklendiriciyi ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca 1 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp 3-4 dakika karıştırarak soğutun. Kaşık ile kekin üzerine dökerek yayın. Buzdolabında 30 dakika bekletin. Pasta süslerini serpin ve dilimleyerek servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.