Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Bademli Un Kurabiyesi

(0)
4 3 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Bademli un kurabiyesi tarifi nasıl yapılır? Badem ilave ederek hazırlanan nefis kurabiyelere bayılacaksınız.

Yaklaşık 24 adet

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Bademli Un Kurabiyesi

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Un Kurabiyesi
200 g yumuşak margarin veya tereyağı
1 su bardağı iri kırılmış badem

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 160 °C

Turbo pişirme: 150 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un kurabiyesi karışımını tereyağı ile iyice yoğurun. Hamura bademleri ekleyip tekrar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayarak şekillendirin. Üzerlerine hafifçe bastırıp fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 50 dakika

Fırından çıkartıp 5-10 dakika bekletin. Ambalajdan çıkan pudra şekeri süsleme poşetini bir tabağa boşaltın. Ilık un kurabiyelerini pudra şekerine bulayın ve servis tabağına sıralayın. Soğutup servis yapın.