Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Baharatlı Salep

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Baharat ve kavrulmuş badem ile hazırlanan salep tarifi.

Yaklaşık 1 kişilik

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Baharatlı Salep

Malzemeler:

1 yemek kaşığı öğütülmüş badem
1 poşet Dr. Oetker Ekspres Salep
1,5 çay bardağı süt
1 tutam muskat rendesi
1 tutam zencefil rendesi
1 tutam tarçın
1 tutam öğütülmüş karanfil

preparation

Hazırlanışı

Ön hazırlık

Öğütülmüş bademleri yağsız tavada ve kısık ateşte karıştırarak hafif kavurun.

Salebin hazırlanışı

Bir fincanın içine salep poşetini boşaltın. Üzerine kaynatılmış sütü ekleyip kaşık ile eriyinceye kadar karıştırın. Muskat, zencefil, tarçın ve karanfil ekleyip karıştırın. Toplam baharat miktarı yarım çay kaşığı olacak. Üzerine bademi serpin ve bekletmeden servis yapın.